Marinované morčacie kúsky so špenátovými zemiakmi
Toto jedlo je naozaj veľmi rýchle a chutné , a myslím , že špenátové zemiaky ocenia aj nazarytejší odporcovia špenátu.Recept som odkukalaz MMB od Adrianky, trocha som ho pozmenila.Ale inak je absolúúútne úžasný.
Potrebujeme:
kus morčacieho mäsa, grilovacie korenie, olivový olej, cibiľu( kto chce , pridá aj trocha bieleho vínka ) . Na prílohu : na kocky pokrájané uvarené zemiaky, čerstvé lístky mladého špenátu, cenak, maslo. To je úúúplne všetko
Mäso si nakrájame na kúsky, dáme do misky, posypeme grilovacím korením,polejeme olejom , premiešame a necháme stáť. Ja som si mäso marinovala celú noc.A dala som tam aj troška boeleho vínka. Mäso bolo potom naozaj jemné a nebolo suché.Na panvici rozohrejeme olej, opražíme pokrájanú cibuľku a pridáme marinované mäsko.
Kým sa nám to opeká, na druhej panvici rozpustíme maslo, pridáme opláchnuté lístky špenátu a jemne dusíme.Ku koncu primiešame prelisovanáý cesnak a uvarené zemiaky.
Podávame so zeleninovým šalátom.
Dobrú chuť.