Chcela by som Vám predstaviť z čoho vlastne vyrábam moje koláče a torty.
Na pečenie používam vajíčka bud z domáceho chovu, alebo vajíčka s označením 1,2, ktorých chov je priateľský k sliepkam .
Do krémov používam originál maslo , s minimálne 82 % tuku v sušine.Nikdy nepoužívam náhradu ako HERU alebo HELIU - takéto tortičky si môžete kúpiť v Tescu .Mne to nechutí a preto z nich nerobím. Možno práve toto robí tieto domáce tortičky drahšie, ale myslím, že sú omnoho chutnejšie.
Lekváre a marmelády používam na 90 % domáce.Bud mojej výroby , alebo výroby mojej svokričky.
Čokoládu používam minimálne s 52 % kakaa, a kakao holandského typu.
Na poťah používam K2, alebo WI. Pokiaľ tortu polievam čokoládou robím ju z 33% šľahačky a čokolády s čo najvyšším podielom kakaa.
A aké príchute?to sa môžete dočítať TU www.martinkap.estranky.sk/clanky/prichute-mojich-torticiek/prichute-mojich-torticiek
Snažím sa kupovať suroviny od slovenských výrobcov.Ved treba podporovať náš trh :-)