Sacherova Torta
Budeme potrebovať :
- 200g tmavej horkej čokolády
- 150g masla
- 200g práškového cukru (kľudne aj menej ak máte sladkú čokoládu )
- 6 žĺtkov
- 6 bielkov
- 100g múky
Maslo s cukrom a so žĺtkami vymiešame do peny, pridáme polámanú čokoládu roztopenú vo vodnom kúpeli ( nahradiť ju kakaom je normálne zločin :-))) )a miešame až do zhustnutia. Nakoniec postupne pridáme múku a tuhý sneh ušľahaný z bielkov. Cesto nalejeme do tortovej formy, vložíme do mierne vyhriatej rúry. Pečieme asi 50 minút na 170°C . Po vychladnutí rozkrojíme korpus na polovicu ( napr.niťou) naplníme marhuľovým džemom. Polejeme čokoládovou polevou.
Ja som dala moju obľúbenú polevu z tmavej čokolády a šľahačkovej smotany.
Do torty je ale dôležité dať čokoládu ja som mala 52 %. Upečená by nemala byť vysušená , ale taká hutnejšia..... No ved ju poznáte.